Heb je een puppy en wil je puppyles volgen?

Workshop Speuren

Ontdekken, leren en spelen 

Heb je al eens ooit opgemerkt hoe graag je hond zijn neus gebruikt? Dat je hond tijdens het wandelen plots zijn neus tegen de grond drukt, een spoor ontdekt en dit helemaal uitwerkt?

Verbazend niet, wat een hond allemaal kan met zijn neus en op welke intelligente manier hij deze gebruikt.

Heb je je ook al afgevraagd of je dit talent niet meer kan benutten? Tijdens een activiteit waar jullie beide plezier aan beleven?

Dat kan! Je leert er alles over tijdens onze workshop speuren. Onze coach Stefan Lemmens is jullie leraar tijdens deze super interessante cursus. Stefan leerde de kneepjes van het speuren tijdens zijn dienstjaren bij Defensie, waarbij hij het geluk had om een opleiding voor speurhonden te mogen volgen. Hij herinnert zich nog alsof het gisteren was, hoe hij erin slaagde om met behulp van een speurhond, een verdachte te vinden in het bos. Het voelde als een overwinning! Dat gelukzalig gevoel willen we jullie ook gunnen. Je leert je hond blindelings te vertrouwen, leert je hond lezen terwijl je de controle over de leiband houdt en de hond zonder beperking zijn speuroefening tot een goed einde kan brengen.

De cursus duurt 3u. We starten de workshop met 20min theorie over de neus van je hond, het speuren zelf en natuurlijk ook over de beste manier om zelf een spoor te leggen voor je hond. Van daaruit leren we je om samen met je hond het spoor te lezen.

We beginnen met een kort spoor en bekijken samen hoe je hond reageert op dit spoor, terwijl je jou begeleiden in het lezen van je hond.
Aan de hand van de aangeleerde theorie en wat je in praktijk ervaart, geven we je ook huiswerk mee. Zo kunnen jij en je hond op eigen tempo groeien in de boeiende leefwereld van het speuren. Je leert tevens de valkuilen die gepaard gaan met het leggen van een spoor.

Praktisch:
De workshop gaat door op 9 juli 2022 van 09.00 uur -12.00 uur

-Adres: Schooldreef 124 2400 Mol

-Kostprijs van de workshop speuren €65,00
-Tijdens de theorieles vragen (20 min) vragen we je volle aandacht. Je hond kan in de auto blijven of je kan een kennel reserveren bij ons op het terrein. Graag duidelijk laten weten indien je gebruik wil maken van een kennel bij de reservatie.
-Breng voldoende snoepjes mee om te belonen en eventueel een lange leiband van 5m.(10m?) en een harnas

-Reserveren kan vanaf nu. Omwille van de intensieve cursus zijn de plaatsen beperkt. Zo krijgt iedereen voldoende kans om het speuren te oefenen.

Klik hier om u in te schrijven.