Heb je een puppy en wil je puppyles volgen?

Op 30 november 2020 kregen we bij het RR trainingscenter een telefoontje van Silvia. 

Silvia had sedert 10 dagen een RR pup van 8 weken in huis, Diesel.
Het hondje huilde constant en was ontroostbaar.  Hij beet in de handen en benen van de gezinsleden (ook van de kinderen). 

Wandelen, buiten in de tuin zijn,… niets kon Diesel kalmeren en contact met hem maken was moeilijk. 

Toen Diesel 10 dagen in het gezin was, nam Silvia het besluit om ons te contacteren en om raad te vragen bij de opvoeding van haar pup. 

Aanvankelijk adviseerden wij Silvia om haar online bij te staan zodat hond en baas elkaar beter zouden kunnen begrijpen. 

Dikwijls heb je als nieuw baasje al veel energie verbruikt om connectie te maken met je pup en een opvoeding op te starten.
Dit was ook het geval bij Silvia. Na onderling overleg besloten we om Diesel voor enkele weken bij ons intern in het trainingscenter te begeleiden. 

Tijdens zijn verblijf brachten we Diesel structuur bij.
Samen met hem verbleven er nog 2 pups bij ons. Zo leerde Diesel om een hond te zijn. Hij kreeg zelfvertrouwen en we maakten hem op een positieve manier zindelijk.
Dit zorgde ervoor dat Diesel meer zelfzeker in het leven stond. 

Diesel is een zeer gevoelig hondje. Hij reageert gevoelig op geluid en neemt de energie van mensen rondom zich snel in zich op.
Hij is beleefd en terughoudend en probeert met niemand ruzie te zoeken. 

Doordat hij laag in rang staat, komt hij zeer timide over tov mensen en dieren.
Tijdens zijn verblijf in het RR Trainingscenter leerden we Diesel om te gaan met zijn eigen karakter en door middel van die stabiliteit een positief contact te maken met andere honden. 

Na 14 dagen keerde Diesel terug naar zijn eigen huis bij Silvia en de andere gezinsleden. Ook Silvia kreeg van ons het nodige advies in de structuur van haar dagdagelijkse leven.
De kinderen kregen advies op maat hoe om te gaan met hun trouwe viervoeter. 

Diesel is ondertussen opgegroeid binnen het gezin tot een zelfzekere hond binnen een stabiele structuur voor zowel mens als dier. 

Het deed me ontzettend veel plezier dat ze een innige band hebben en dat onze samenwerking tot dit mooie resultaat heeft geleid.
Zelf hebben we 14 dagen intensief gewerkt aan de opvoeding van Diesel. Silvia heeft het meeste werk verricht door al onze adviezen ter harte te nemen en consequent met Diesel te oefenen. 

Ik wens Sylvia en Diesel nog veel gelukkige jaren toe. 

Warme en  dikke knuffel !!!

Liefs, Geertje 

Heb je zelf een vraag of bezorgdheid?
Aarzel dan niet en contacteer ons. Zowel online, op locatie als in ons RR Trainingscenter helpen we je graag verder om van je hond je trouwe viervoeter te maken met respect voor mens en hond als individu. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *