Puppy’s en kinderen opvoeden: veelgestelde vragen

Bij een puppy grootbrengen komt veel kijken. Naast genieten is het ook hard werken. Zeker wanneer je ook (kleine) kinderen in huis hebt rondlopen. Herkenbaar? Je bent niet alleen. In deze blog bezorgen we je een antwoord op veelgestelde vragen over het opvoeden van puppy’s en kinderen.

Kinderen in combinatie met pups: een goede idee?

Wij krijgen dagelijks vragen binnen van baasjes en mensen geïnteresseerd in een (Rhodesian Ridgeback) pup:

  • Mogen mijn kinderen met de pup spelen?
  • Mogen mijn kinderen de pup knuffelen?
  • Vanaf hoe oud mag mijn kind de pup uitlaten?
  • De pup bijt in de handjes of voeten van mijn kinderen, wat moet ik doen?
  • Mijn puppy heeft veel energie, wat heeft hij nodig?

Deze vragen en nog veel meer tackelen we in een interview met Stephanie Thielens, gedragstrainer bij Kidz en Dogz en expert bij RR Trainingcenter.

Stephanie Thielens van Kidz en Dogz

Stephanie is al 10 jaar een trouwe collega bij het Rhodesian Ridgebacks Trainingscentrum. Zij houdt zich vooral bezig met de groepslessen die we aanbieden. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk, gespecialiseerd in kids & puppy’s genaamd Kidz en Dogz.

De visie van Stephanie is dat elk kind het recht heeft om samen te leven met een leuke viervoeter. En dat elke hond het recht heeft op een gelukkig hondenleven. Om dit te realiseren biedt ze een uitgebreid aantal mogelijkheden aan zoals privé- en groepslessen (ook voor kinderen), gedragsanalyse, gezinsbegeleiding, puppypakketten, puppysocialisatie lessen, workshops (ook voor scholen).

”Mijn visie is dat elk kind het recht heeft om samen te leven met een leuke hondenvriend. En dat elke hond het recht heeft op een gelukkig hondenleven.” 

Advies nodig over het opvoeden van puppy’s en kinderen?

Zit je zelf met vragen over het opvoeden van een pup in combinatie met je kinderen? Vertoont je puppy probleemgedrag of wil je je goed voorbereiden op de komst van een viervoeter in je gezin?

Bekijk dan zeker het interview hieronder!

Nood aan verdere ondersteuning bij de opvoeding van je puppy?

Heb je na het bekijken van het interview toch nog vragen voor Stephanie of voor het team van RR Trainingcenter? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We bieden je graag ondersteuning bij de opvoeding van je Rhodesian Ridgeback pup.

Over de auteur

Ik ben Stephanie Thielens en ik woon in Tessenderlo met mijn man, 2 dochters en onze beestenboel. Als gedragstrainer en eigenaar van de Kidz&Dogz Academy werk ik met gezinnen en hun hond. Kinderen en honden in harmonie laten samenleven, dat is mijn missie.

Ook jouw Rhodesian Ridgeback pup de opvoeding geven die hij verdient?

Contacteer de experten van RR Trainingscenter voor puppytraining in groep, persoonlijke 1-op-1 begeleiding en meer. We staan voor je klaar!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *