Heb je een puppy en wil je puppyles volgen?

Jorien en Kume

Jorien en Ikzelf kennen elkaar bijna15 jaar.

Mei 2014…Het jaar waarin we vanuit het RR- Trainingcenter zorgden voor de begeleiding van Jorien na de aankoop van haar RR – pup. We spreken hier over het pre- social media en internettijdperk.
Joriens’ vriend was standenbouwer. Wij van het RR-Trainingcenter stonden zo’n acht keer per jaar met een prachtige grote stand op de beurs. Ook ons toenmalige demoteam was toen – getooid in zwart en oranje – steeds aanwezig met een zestal Rhodesian Ridgebacks. Mei 2022…acht jaar later staat onze Jorien terug in Mol mét haar prachtige pup Kume. Ze vertelt me dat ze zich de opvoeding van haar vorige RR – pup niet meer kan herinneren. Volledig vergeten hoe intens het is om een kleine schattige pup op te voeden tot een gehoorzame en stabiele volwassen hond. Er is ondertussen ook zoveel veranderd. Destijds waren er nog geen kindjes. Vandaag is het gezin gezegend met twee lieve kids van nog geen zes jaar oud.
Nu moeten zowel de kinderen als Kume, in harmonie met elkaar en rekening houdend met ieders behoefte, opgevoed worden.

Dat blijkt een grotere uitdaging dan verwacht! Gelukkig kan het RR – Trainingcenter hiervoor zorgen via begeleiding op maat en de expertise van onze coaches.

Kume weet met zijn energie geen blijf en bijt in de benen van alle gezinsleden. Hij ziet de spelende kinderen als een prooi, waardoor Jorien hem constant moet corrigeren. Systematisch hebben we Jorien en haar fijne gezin opnieuw begeleid bij de opvoeding van hun pup Kume.

We zorgen – vanuit het RR – Trainingscenter – voor een duidelijke structuur en een goede opvolging. Jorien heeft ondertussen twee privélessen gevolgd. Er werd thuis vlijtig geoefend op de aangeleerde leerstof.

Op de laatste foto’s zie je een enthousiaste Jorien en een nog enthousiastere Kume, samen van elkaar lerend in de groepsles.
Kume is immers vijftien weken oud ondertussen en leert spelenderwijs van zijn leeftijdsgenootjes, terwijl hij volop kan genieten van het hond zijn, onder de professionele begeleiding van onze coaches. Voor ons is het fantastisch om oude bekenden terug te ontmoeten en te zien dat de geschiedenis zich herhaalt. Weerom coaching kunnen geven aan enthousiaste baasjes en hondjes waarbij iedereen bijleert en naar elkaar toegroeit. Iedere puppy heeft immers zijn eigen karakter en vanuit het RR – Trainingcenter leveren we kwaliteitsvolle lessen op maat van baasjes én honden.
Ik focus vooral op de begeleiding van de baasjes, terwijl coach Stephanie van Kids en Dogz instaat voor een natuurlijke band tussen de kids en de hond.
Voor de kinderen is het belangrijk om respectvol om te gaan met de pup, net zoals de pup zijn plaats moet kennen binnen de roedel.

We wensen Jorien, haar gezin en pup Kume heel veel succes samen! We zijn ervan overtuigd dat ze nog vele avonturen zullen beleven in optimale omstandigheden waarbij eenieder zichzelf kan zijn.

Herken je jezelf in dit verhaal?
Wens je hulp bij de opvoeding van je pup of volwassen hond?
Het RR – Trainingscenter staat klaar om je vragen te beantwoorden.
Mail, bel of sms ons. We helpen je graag verder!

Geertje

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *